Örebro knep en oväntad poäng borta mot guldfavoriten Rosegård. Foto: Bildbyrån

Jumbon tog skrällpoäng mot guldfavoriten

Uppdaterad
Publicerad

Lotta Schelin såg ut att ge Rosengård en välbehöviig seger i damallsvenskan. Men Kif Örebros Emma Jansson ville annat och kvitterade med ett riktigt kanonskott i krysset – som fastställde slutresultatet till 2-2.

– Just nu känns det fruktansvärt surt, säger Rosengårds Amanda Ilestedt till SVT Sport.

Tabelljumbons Kif Örebros poäng mot guldfavoriten var högst oväntad. Men inte oförtjänt. Kif Örebro ledde länge matchen med 1-0 efter Emma Janssons ledningsmål.

Rosengård kom tillbaka, och när Lotta Schelin satte 2-1 i den andra halvlekens slut så trodde nog alla på hemmaseger.

Janssons kanonskott

Men Örebro ville annat. Och framförallt Emma Jansson. Med ett kanonskott i krysset såg hon till att Örebro tog en viktig poäng i bottenstriden.

– Så jäkla skönt, rakt in i krysset. Jag tycker att vi gör en bra insats hela matchen, och jobba för varandra, säger Emma Jansson till SVT Sport.

För Rosengård var poängtappet mer eller mindre en förlust. Nu skiljer det sex poäng upp till serieledande Eskilstuna United.

– Vi har ju matchen, men sedan får de in ett drömmål. Men så här är ju idrott ibland. Men förhoppningsvis studsar vi vidare, med tro på oss själva, säger Amanda Ilestedt till SVT Sport.

I dagens andra sena match vann Kristianstad hemma mot Piteå med matchens enda mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.