Jürgen Klopps utspel efter VAR-skandalen: ”Matchen borde spelas om”

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool-tränarens ståndpunkt är tydlig.

Tysken vill ha omspel efter den skandalomsusade matchen mellan Tottenham och Liverpool i lördags, där ett mål felaktigt dömdes bort för offside.

– Det är ett uppenbart misstag, det borde finnas lösningar för det, säger han enligt AFP.

Trots en väldigt händelserik match med sent avgörande och dubbla röda kort handlade efterspelet enbart om ett felaktigt bortdömt mål i den första halvleken.

Luis Diaz frispelades och gjorde matchens första mål, men blev snabbt bortviftad för offside. Huvuddomaren vände sig till VAR-rummet och där uppstod ett missförstånd.

Efter att VAR-rummet gjort kollen och fastställt att det inte var offside så meddelade huvuddomaren i matchen att det var korrekt att döma bort målet för offside.

Hör i spelaren ovan hur det lät i VAR-rummet.

”Det enda rätta”

På onsdagen höll Jürgen Klopp presskonferens och fick såklart frågor om debaclet.

– Jag tycker att det borde bli ett omspel. Det kommer säkert inte hända. Argumentet blir då att öppnar man den dörren så kommer alla be om det, sa Klopp och fortsatte:

– Situationen saknar motstycke, vad jag vet har det här aldrig hänt. Därför är omspel det enda rätta.

Premier League

Tottenham Hotspur logo

Tottenham Hotspur

2 - 1

Liverpool logo

Liverpool

Tottenham Hotspur Stadium, London
Publik: 62001
Domare: Simon Hooper

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.