Diego Costa kan bara se när Hector Herreras nick går i mål Foto: TT Nyhetsbyrån

Atletico räddade poäng i 90:e

Uppdaterad
Publicerad

Juventus gick mot en klar seger i öppningsmatchen av Champions League när laget tog ledningen med 2-0.

Atletico madrid hittade dock ny energi och lyckades kvittera i den 90:e mnuten.

19-årige Joao Felix anses vara Cristiano Ronaldos arvtagare i Portugal och även på den stora världsscenen. Men när de två portugiserna ställdes mot varandra i Champions League var det andra som spelade huvudrollerna.

I inledningen av den andra halvleken fick Juan Cuadrado bollen i ena straffområdshörnet, gjorde en elegant överstegsfint och placerade in 1-0 i det bortre krysset. Den ovane målskytten Matuidi utökade i den 65:e minuten och Juventus gick mot en klar seger.

Blåsta på straff

I fjol hämtade Juventus upp ett 0-2-underläge mot Atletico Madrid från det första mötet i åttondelsfinalen när de vann hemma med 3-0 och avancerade till kvarten.

I kväll lyckades Juventus inte knyta ihop säcken utan tappade två poäng efter att Atleticos Stefan Savic reducerat i den 70:e minuten och Hector Herrera räddade poäng i matchens 90:e minut. Ronaldo fick visserligen ett gyllene läge att avgöra för Juventus på stopptid men bollen smekte stolpens utsida.

Försvarsspelet i juventus har havererat även tidigare under den här säsongen. I hemmamatchen mot Napoli för två veckor tappade laget en 3-0-ledning till 3-3 men räddades av ett självmål på stopptid vilket ändå gav dem alla tre poängen.

Atletico blev även blåsta på en straff i den 83:e minuten när bollen träffade Leonardo Bonuccis arm i straffområdet. Vild kalabalik hos hemmaspelarna, men domaren, Danny Makkelie, dömde ingen straff utan gav istället Diego Costa gult kort när han protesterade.

UEFA Champions League

Atlético Madrid logo

Atlético Madrid

2 - 2

Juventus logo

Juventus

Wanda Metropolitano, Madrid
Publik: 66283
Domare: Danny Makkelie

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.