Liverpool hade stor uppvisning mot Manchester City hemma på Anfield. Foto: TT

Liverpools urladdning – 3-0 mot Man City

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool vann den första helengelska kvartsfinalen i Champions League mot Manchester City med förkrossande 3-0 och har ena benet i semifinal. Laget briljerade i den första halvleken där slutresultatet blev klart. I andra halvlek kontrollerade Liverpool så att City inte fick med sig ett viktigt mål till returen 10 april. 

– Det är inte så enkelt att beskriva känslorna men det var en fantastisk första halvlek vi gjorde. I den andra halvleken försvarade vi oss bra. Men det är bara halvtid och inget att fira. Stämningen på stadion var enastående. Det kan inte bli bättre, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp till Viasat.

Efter en halvtimme smög Sadio Mané upp mellan Citybackarna och nickade in 3-0 efter ett precist slaget inlägg av Mohamed Salah som inledde med 1-0 från nära håll, hans 38:e mål för säsongen. Han fick senare utgå skadad. Men tränaren Klopp lämnade lugnande besked.

– Han sa att han var okej.

Pep: ”De var bättre i 10-15 minuter”

Man Citys tränare Pep Guardiola var försiktig med att dela ut några lovord till Liverpool.

– De hade en period på 10-15 minuter i första halvlek när de var bättre. Det blir svårt att vända i returen men vi måste tro på att det ska kunna gå, säger spanjoren till BBC.

– Man kan se att Cityspelarna var omruskade. Det är det bästa spel jag sett Liverpool prestera mot kvalificerat motstånd under Jürgen Klopps ledning. City hade inte någon kvitteringschans, säger Viasats expert Glenn Strömberg. City hade inte ett skott på mål på hela matchen.

Liverpool var oehört inspirerat och hungrigt. Det var närmare 4-0 än 3-1 i den första  halvleken.

Sir Alex fick se City bli överkört

– Liverpool gör det taktiskt väldigt bra i den andra halvleken när man kontrollerar matchen, säger den norske förbundskaptenen Lasse Lagerbäck.

Manchester Uniteds förre tränaren, legendaren Sir Alex Ferguson, fanns på Vip-läktaren på Anfield.

Manchester Citys buss attackeras av Liverpool-supportrar. Foto: TT Nyhetsbyrån

På sin väg mot arenan bombarderades Citybussen med flaskor och facklor så att rutor kraschades.

Fordonet blev så illa skadat att den blev obrukbar. Liverpool har bett om ursäkt för bussincidenten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.