Italien har stängt ner hela landet. Den här bilden togs 8 mars när man spelade matcher utan publik. Foto: TT

Juventus sparar en miljard på coronan

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo, Gianluigi Buffon och övriga spelare i Juventus efterskänker sina löner under mars till juni efter coronavirusets utbrott. Klubben beräknar därför att man kommer spara nästan en miljard svenska kronor.

”Juventus vill tacka alla spelare och tränare för deras engagemang under en svår tid för oss alla”, skriver klubben bland annat på sin hemsida.

Seriens högst betalde spelare, Cristiano Ronaldo, tappar 110 miljoner kronor på att inte ta ut någon lön under fyra månader.

Flera spelare i Juventus har konstaterats smittade med coronavirussjukdomen covid-19, däribland stjärnor som Paulo Dybala och Blaise Matuidi. Laget har inte spelat en match sedan i början av mars efter att den italienska fotbollen, likt majoriteten av alla sportevenemang runtom i världen, lagts på is.

Juventus är den första klubben i Italien att införa liknande sparåtgärder.

Dybala på bättringsvägen

Dybala är på bättringsvägen efter att ha smittats av coronaviruset. Han berättar om dagar med svåra symptom och problem med andningen.

I klubbens sociala medier delar argentinaren med sig av hur sjukdomen påverkat honom:

– Jag mår bra, mycket bättre faktiskt. Jag provade att träna de dagarna när symptomen var starka, och då kände jag mig obekväm direkt och kunde nästan inte andas. Jag fick avbryta efter fem minuter, säger Dybala i ett videoklipp.

ARKIV: Se Juventus-stjärnans utbrott – ger sig på tränaren (26 september 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.