Djurgården klara för Europaspel

Uppdaterad
Publicerad

I sista omgången av allsvenskan säkrade Djurgården Europaplatsen.

Kerim Mrabtis två mål i första halvlek sänkte Kalmar – och gav tre poäng.

Djurgården, Häcken och Östersund gjorde upp om tredjeplatsen i allsvenskan, vilket innebär kvalspel till Europa League. Inför sista omgången hade Stockholmslaget en liten fördel med sina 50 poäng, gentemot dom två andra lagen på 49 poäng.

Och Djurgården tog hem den avgörande matchen mot Kalmar på söndagseftermiddagen – och det tack var Mrabti. 23-åringen satte kyligt 1-0 i den 29:e minuten, efter att Elliot Käck kommit fram på vänsterkanten och serverat honom bollen.

Strax innan halvtid gjorde Djurgården 2-0. Mrabti fick med sig bollen i straffområdet och sköt in ett lågt, hårt skott.

– Det var en jobbig halvlek, jag är helt slut, sa tvåmålsskytten till C More i paus.   

”Inget skönspel”

I andra halvlek var Kalmar nära att reducera när Philip Hellquist fick ett friläge framifrån, men Andreas Isaksson räddade med en imponerande fotparad och Djurgården avslutade säsongen med en 2-0-vinst.

– Vi börjar lite stabbigt, sen tar vi över det. Det var inget skönspel, men ser vi över hela matchen vinner vi rättvist, säger Kim Källström till C More efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.