Det var heta känslor i åttondelsfinalen. Foto: Bildbyrån

Kamerun kan straffas efter protesterna

Uppdaterad
Publicerad

Två kraftfulla protester och en spottloska kan komma att stå Kamerun dyrt.

Enligt Reuters riskerar nu landet att straffas för sitt beteende i 0–3-förlusten mot England.

– Det gav en negativ bild av afrikansk fotboll, säger Isha Johansen, ordförande för Afrikanska fotbollsförbundets (CAF) damfotbollskommitté.

Kamerun ställde till med stor uppståndelse i samband med sin åttondelsfinal mot England i fotbolls-VM. Nu riskerar den afrikanska nationen att straffas, enligt Reuters.

Nyhetsbyrån skriver att disciplinära följder kan komma att drabba det kamerunska landslaget vars beteende nu ska utredas av Afrikanska fotbollsförbundet. Sannolikt kommer även Internationella fotbollsförbundet, Fifa, se över spelarnas agerande.

– Gårdagens match mellan England och Kamerun gav en negativ bild, inte bara av afrikansk damfotboll utan av afrikansk fotboll i stort, säger Isha Johansen, ordförande för CAF:s damfotbollskommitté.

Hon tillägger:

– Det är en fråga som kommer att adresseras och behandlas på lämplig styrelsenivå.

Efter att ha fått två VAR-granskningar emot sig i 0–3-förlusten mot England svarade den afrikanska nationen vid båda tillfällena med att protestera kraftfullt mot besluten genom att vägra spela och försenade således att spelet kunde fortsätta.

Först godkändes Englands 2–0-mål, korrekt, efter en videogranskad offside-situation. I början av den andra halvleken dömdes sedan en kamerunsk reducering bort – återigen på grund av videotekniken – efter en hårfin offside.

Utöver det har tv-bilder visat att den kamerunska försvararen Augustine Ejangue vid ett tillfälle spottade på den engelska anfallaren Toni Duggans arm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.