Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zecira Musovic är redo att ta över mellan stolparna i landslaget. Foto: Bildbyrån

Zećira Mušović redo att ta över i landslaget: ”Min målbild är solklar”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdag är det dags för sista VM-kvalet mot Finland.

Frågan är vem som kliver in mellan de svenska stolparna nu när Sveriges förstamålvakt Hedvig Lindahl inte finns med i truppen.

– I nuläget har jag inte bestämt vem som ska stå, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till SVT Sport.

Det svenska landslaget har återsamlats efter EM-uttåget i somras. Nu är förberedelserna inför VM i Australien och Nya Zeeland i sikte och på tisdag möter man Finland i den sista kvalmatchen.

Med på förlägret i Visby är som vanligt tre målvakter. Även om Hedvig Lindahl inte är uttagen i truppen är konkurrensen stor mellan Jennifer Falk, Zećira Mušović och Emma Holmgren. För även om Peter Gerhardsson menar att han ännu inte valt en förstamålvakt trycker han också på att något sådant inte är självklart att ha.

Damlandslaget i fotboll

– Jag har sagt emot det här med förstamålvakt. När du kommer till ett landslag så är det den bästa som ska stå och är det jämt så kan olika stå. Det är inte uttalat att vi kommer ha en förstamålvakt. Sedan kan det bli så att någon spelar flera matcher i rad men då är det för de har varit bättre, säger Gerhardsson.

”Spelar i ett av världens bästa lag”

Med den utvecklingen hon haft i sitt klubblag Chelsea är Zecira Musovic sugen på att axla rollen som förstamålvakt i landslaget och klubblaget, en målsättning 26-åringen jobbar för.

– Min målbild är solklar och det är att vara etta i Chelsea och i landslaget, den utvecklingen jag har haft den senaste tiden är jag väldigt nöjd över så jag är på helt rätt plats för att nå mina mål, säger Mušović.

Chelseas förstamålvakt Ann-Katrin Berger har nåtts av tufft besked om att hon återigen har cancer i sköldkörtel, något som kommer att hindra henne från spel. Med detta kommer svenska Mušović behöva kliva fram och ta större ansvar, något som kan stärka hennes aktier även i landslaget.

– Jag spelar i ett av världens bästa klubblag så jag tycker att det är en bra start.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet