Victor Nilsson Lindelöf kan få möta danska FC Köpenhamn i Europa League. Foto: Bildbyrån

Kan bli danskt motstånd för Lindelöf i Europa League

Uppdaterad
Publicerad

Om FC Köpenhamn vänder 0–1 mot turkiska Başakşehir blir det sannolikt en kvartsfinal i Europa League mot Victor Nilsson Lindelöfs Manchester United.

Premier League-laget har 5–0 efter den första åttondelsfinalen mot österrikiska Linz.

Kvartsfinaler och semifinaler i Europa League har lottats innan ens något lagt har spelat klart åttondelsfinalerna. Det är bestämt att alla matcher från kvartsfinal och framåt ska spelas i Tyskland – i Köln, Duisburg, Düsseldorf och Gelsenkirchen med final i Köln den 21 augusti.

Europa League

De kvarvarande åttondelsfinalerna ska spelas den 5–6 augusti. Matcherna Inter–Getafe och Sevilla–Roma, som inte hann inleda åttondelsfinalspelet, avgörs i enkelmöten.

Så här lottades kvartsfinalerna, som ska avgöras den 10–11 augusti:

Sjachtar Donetsk/Wolfsburg (2–1 i första åttondelen)–Basel/Frankfurt (3–0)

Manchester United/Linz (5–0)–FC Köpenhamn/Başakşehir (0–1)

Inter/Getafe–Leverkusen/Glasgow Rangers (3–1)

Wolverhampton/Olympiakos (1–1)–Sevilla/Roma.

I semifinal möts Olympiakos/Wolverhampton//Sevilla/Roma och Linz/Manchester United/Başakşehir/FC Köpenhamn. I den andra ställs Inter/Getafe/Glasgow Rangers/Leverkusen mot Wolfsburg/Sjachtar Donetsk/Frankfurt/Basel.

Semifinalerna spelas den 16–17 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet