Nya Zeelands försvarare Catherine Bott gjorde illa sig tidigt i matchen mot Kanada. Foto: TT

Här leds Vittsjöbacken av planen i svåra smärtor

En kvart in i matchen mot Kanada så föll Nya Zeelands Catherine Bott, till vardags i damallsvenska Vittsjö, ihop på marken efter en till synes ofarlig situation.

Men bollen träffade henne så illa på handen att hon fick ledas av planen i svåra smärtor.

Kanada vann matchen med 2–0 och är nu vidare till åttondelsfinal.

Det var i den 15:e minuten som Kanadas Janine Beckie tog sig fram på vänsterkanten och försökte slå ett inlägg in i straffområdet. Bollen stannade på Catherine Botts hand och styrdes ut till hörna.

Bott föll omedelbart ner på marken i svåra smärtor och det signalerades direkt för byte. Medicinsk personal, totalt hela sju personer, var inne på planen och tog hand om Bott under några minuter. Även en bår togs in på planen, men slapp användas. I stället kunde 24-åringen ledas av planen med höger underarm i en skena.

Catherine Bott med högerarmen i en skena. Foto: Bildbyrån

På vägen ut hade Bott svårt att hålla tårarna tillbaka och visade sin frustration.

När spelet väl satte i gång igen nickade Kanadas storstjärna Christine Sinclair i ribban följt av att Katie Bowen agerade räddade ängel på mållinjen efter Kadeisha Buchanans retur.

Dödläget sprack i stället i den 48:e minuten efter att Jessie Fleming förvaltat en passning snett inåt bakåt. I den 73:e minuten stod Nya Zeelands målvakt Erin Nayler för en av turneringens bästa räddningar på en nick från Nichelle Prince.

Inget mål den gången, men senare fastställde Prince fastställde slutresultatet 2–0 på en retur efter att Sinclair nickat i stolpen.

Nya Zeeland har på 14 försök aldrig vunnit en match i VM-sammanhang.