Harry Kane, som föll i EM-finalen i somras, slår tillbaka efter flyttryktena. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kane: ”Skulle aldrig vägra att träna”

Uppdaterad
Publicerad

Harry Kane slår tillbaka.

Den engelska landslagsanfallaren har inte vägrat att träna med Tottenham för att tvinga fram en flytt.

”Jag skulle aldrig riskera min relation med fansen”, säger han i ett uttalande.

Den engelske landslagskaptenen har saknats från Tottenhams träningsanläggning den senaste veckan, vilket har spätt på ryktena om att han försöker tvinga fram en flytt till Manchester City.

28-åringen slår nu tillbaka mot uppgifterna i ett uttalande han publicerat på Twitter efter att han bland annat fått en stor mängd kritik från klubbens supportrar.

”Det är nästan tio år sedan jag gjorde min Spursdebut. I alla dessa år har ni – fansen – visat mig ett fullständigt stöd och kärlek”, säger han i uttalandet.

”Därför gör det ont att läsa några av de kommentarer som gjorts den här veckan, som ifrågasätter min professionalism”.

Kane har varit en publikfavorit i Tottenham sedan han slog igenom och har gjort näst flest mål i klubbens historia, 221 stycken.

”Jag tänker inte gå in på specifika detaljer. Jag vill klargöra att jag skulle aldrig, och har aldrig, vägrat att träna. Jag kommer återvända till klubben i morgon, som planerat”, säger han.

”Jag skulle aldrig äventyra relationen jag har med fansen som har gett mig ovillkorligt stöd under hela min tid i klubben. Så har det alltid varit och så är det i dag.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.