Harry Kane ordnade en poäng mot Tyskland efter att ha kvitterat på straff. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kanes sena straffmål gav poäng i Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Harry Kane ordnade och satte sedan sin egen straff när England spelade 1-1 mot Tyskland i klassikermötet i Nations League i München.

– Jag älskar att göra mål för mitt land, säger Kane som närmar sig Wayne Rooneys engelska landslagsrekord.

Fem minuter före slutet revs Harry Kane ner av Nico Schlotterbeck, kontakten var tydlig, och efter VAR-granskning dömde domaren straff för England. Kane tog själv hand om den och väntade ut Manuel Neuer som gick i det högra hörnet medan Kane satte bollen i det vänstra – 1-1.

Det var Tottenhamforwardens 50:e mål i landslaget och han tar in på Wayne Rooney som har rekordet med 53.

– Det var en skön känsla att få göra målet. Jag älskar att göra mål, speciellt för mitt land, och vill alltid hjälpa laget. Det är allra viktigast . Att vi kunde komma igen efter underläget i en svår bortamatch visar på en bra karaktär i laget, säger Harry Kane i Viaplays sändning.

Englandsfostrad spelare i det tyska laget

Innan dess hade Tyskland tagit ledningen. I början av andra halvlek fick Jonas Hofmann läget och avlossade ett tungt skott från nära håll och gjorde 1-0, ett mål som såg ut bli matchavgörande.

– Det var en fantastisk match, att få spela mot England. Vi spelade bra hela matchen, ända till slutet när vi blev slarviga. Vi borde ha vunnit den här matchen, säger 19-årige Jamal Musiala som mellan sju och 16 års ålder bodde i England och mesta tiden spelade med Chelsea.

Noterbart är att han spelat ungdomslandskamper både för Tyskland och England.

Målskytten Hofmann hade tidigare haft en boll i mål men en offsideflagga gjorde att hans firande blev kort.

UEFA Nations League

Tyskland logo

Tyskland

1 - 1

England logo

England

Allianz Arena, München
Publik: 66289
Domare: Carlos Del Cerro Grande

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.