Caroline Sjöblom och Mimmi Larsson. Foto: Kansas City Current/TT

Kansas City sparkar tränaren – Caroline Sjöblom tar över: ”Många känslor och lite kaos”

Uppdaterad
Publicerad

Svensklaget Kansas City sparkade tränaren Matt Potter.

Assisterande tränaren och tidigare förbundskaptenen för Sveriges F19-landslag, Caroline Sjöblom, tog över tills vidare och ledde laget till säsongens första seger samma dag.

– Det har varit många känslor i dag och kanske lite kaos också, säger hon.

Caroline Sjöblom, tidigare tränare för damallsvenska AIK och F19-landslaget, lämnade jobbet som förbundskapten för att bli assisterande tränare i amerikanska Kansas City.

Laget, med svenskorna Mimmi Larsson och Hanna Glas (som rehabar en knäskada), har haft en blytung start på säsongen.

Seger direkt

Efter att Kansas City Current förlorat de tre första ligamatcherna i NWSL gick klubben i går skilda vägar med tränaren Matt Potter. Problem med hans ledarskap nämndes som en anledning. Samtidigt meddelade klubben att Caroline Sjöblom tog över som interimtränare.

Samma dag var de dags för första matchen i NWSL Challenge Cup – och då kom segern.

Kansas City vann mot Houston Dash med 2-0.

”Jätteglad över prestationen”

– Jag är jätteglad över prestationen på plan i dag. Det har varit många känslor i dag och kanske lite kaos också. Jag har försökt att lägga allt fokus på det vi kan göra i dag. Det var att vi kan spela som ett lag och med stor insats och hjärta. Jag tycker att det är det vi visar på planen också, säger Sjöblom till klubbens hemsida.

Nästa ligamatch spelas 23 april då Kansas tar emot Orlando. Mimmi Larsson blev målskytt i den senaste ligamatchen då laget föll med 4-2 mot Chicago.

KLIPP: Hanna Marklund om Rosengårds sparkade tränare (17 april):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.