Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kaos mellan Utsikten och Öster – tränare fällde spelare. Se händelsen och bråket. Foto: Discovery+/Bildbyrån

Kaos efter att Östers tränare fällt spelare i Utsikten – fyra röda kort delades ut

Uppdaterad
Publicerad

Fyra röda kort delades ut när Utsikten spelade 1-1 mot Öster. Det urartade när Östers tränare Martin Foyston fällde Utsiktens Lucas Lima inne på planen.

– Det är inte som det såg ut, säger Foyston till Discovery+.

Det var i den 81:a minuten som Öster vädjade om en straff och spelet fortsatte i superettanmatchen. När spelet var avblåst rullade bollen mot bänkarna.

– Spelet var avblåst och jag såg att deras anfallare tänkte fortsätta och sparka i väg bollen. Jag märkte inte att jag var nära planen, så jag sträckte ut foten för att stoppa bollen från att bli bortsparkad. Han fortsatte och det ser ut som det ser ut, säger Foyston till Discovery+.

Domaren delade ut röda kort till Foyston, Utsiktens tränare Bosko Orovic samt två ytterligare ledare från Utsikten.

– Han ska fortfarande inte vara inne på planen. Eller vad tycker du? Du ser ju att han är inne på planen, han sparkar ju mig. Ska han vara inne på planen? Är han spelare? säger Lima till Discovery+.

Ingen spelare fick något kort i samband med situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.