Liverpoolspelare jublar efter att ha säkrat CL-finalplatsen. Foto: Bildbyrån.

Kaptenen: ”Det är en glädje här som man knappt sett innan”

Uppdaterad
Publicerad

Efter Liverpools 4-0-seger mot Barcelona hade de segrande spelarna knappt ord för att förklara det som hänt.

Lagkaptenen Jordan Henderson intervjuades i samband med firandet på planen. Intervjun fick stoppas flera gånger då Henderson fick kramar av förbispringande spelare.

– Det känns som att folk inte har gett oss chansen till att klara den här vändningen. Det är galet, det är magiskt. Vi kände att vi kan göra något galet. Kolla på jubelscenerna här, det är en glädje här inne som man knappt sett innan, sa Henderson till Viasat.

– Vi får ett tidigt mål och det hjälper oss, men det var inte bara målet. Det var hur vi satte press på Barcelona, sa Henderson.

Assistmakaren Trent Alexander Arnold kramade om Henderson och blev snabbt en del av den pågående intervjun. Arnold var spelaren som via en snabbt slagen hörna blev assistmakare till det semifinalavgörande 4-0-målet.

– Hörnan var bara en instinkt. Det var ett sådant tillfälle där man ser en möjlighet och tar den. Alla kommer minnas det här tillfället, sa Trent Alexander Arnold.

En av målskyttarna, Wijnaldum, hade svårt att sätta ord på händelserna i sin intervju.

– Om jag ska vara ärlig är jag i chock. Hur kan det vara möjligt att vända 3-0 mot Barcelona? Men det hände, det är ofattbart. Jag är verkligen i chock, sa en leende Wijnaldum till Viasat Sport.

Liverpool är klart för Champions League-final och kommer där möta Ajax eller Tottenham.

– Spelarnas mentalitet är gigantisk. De tror att de har möjligheten hela tiden. Det här var en underbar kväll för en underbar kväll, sa tränaren Jörgen Klopp, som inte hade stjärnan Mohamed Salah tillgänglig till matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.