Jesper Karlsson lämnar Elfsborg. Foto: Bildbyrån

Karlsson lämnar Elfsborg – klar för AZ Alkmaar

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Jesper Karlsson lämnar Elfsborg.

Klubben meddelar på sin hemsida att man sålt 22-åringen till nederländska AZ Alkmaar.

Han har skrivit på ett femårskontrakt.

På 18 matcher i allsvenskan den här säsongen har det blivit nio mål och fyra målgivande passningar för Jesper Karlsson i Elfsborg.

Detta har skapat ett intresse kring den unge anfallaren och nu står det klart att Karlsson – som låg delad tvåa i den allsvenska skytteligan ett mål bakom Christoffer Nyman i Norrköping – lämnar för AZ Alkmaar.

– Jag är glad att allt är klart och att Elfsborg gjort det möjligt för mig att ta nästa steg. Nu ser jag framemot att hjälpa laget och fokusera på återstående matcher i den gula tröjan. Känslorna jag har för Elfsborg och alla runt klubben kommer jag ha tid att uttrycka på plats i Borås innan jag flyttar ner permanent till Holland, säger Jesper Karlsson till klubbens hemsida.

”Stolta och glada”

Kontraktet med AZ Alkmaar börjar gälla den 18 september – om klubben tar sig vidare i sitt play off-spel till Champions League. Om inte, sker övergången först 28 september.

Elfsborgs klubbchef, Stefan Andreasson:

–  Vi är idag stolta och glada både för Jespers skull och för att IF Elfsborg återigen kan konstatera att vi har en verksamhet och miljö som gör att spelare utvecklas och till slut är redo för att ta steget ut i Europa.

Om Karlsson lämnar först den 28/9 kan han hinna spela fyra matcher till för Elfsborg. Fram tillsdess väntar Djurgården i morgon lördag, Mjällby (17/9), Häcken (21/9) och Göteborg (27/9).

KLIPP: Jesper Karlsson slår till med en konstspark (26 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.