Foto: Bildbyrån/CMore

Kennedy om ölfirandet: ”Det är split vision”

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby slog IFK Göteborg med 3-0 och klubbikonen Kennedy Bakircioglu gjorde mål på en otrolig frispark. Ändå är det målfirandet som har väckt mest uppmärksamhet. Bakircioglu fångade en öl som kastades från publiken och tog en klunk.

– Det är split vision. Jag reagerade snabbt i firandet. Jag gör två saker – jag firar och lyckas fånga glaset, säger han i SVT:s Morgonstudion.

Den 37-åriga Hammarbyspelaren tänker tillbaka på händelsen med glädje.

– Jag hann inte tänka så mycket. Att jag lyckas fånga det, det är ju ganska svårt. Jag kände faktiskt ölsmaken.

Firandet fick sedan mycket uppmärksamhet i internationella medier.

– Jag tänkte inte så mycket på det direkt efter matchen, men sedan började det sprida sig ganska rejält och blev en stor snackis. Då jag tittar på det efteråt tycker jag faktiskt att det är en rolig grej, säger Bakircioglu.

Han öppnar också för en repris.

– Om jag får spela så vet man aldrig vad som händer. Det kan hända igen.

”Det här kunde inte bli bättre”

Kennedy Bakircioglus karriär har varit en lång kärlekssaga mellan honom och Hammarbysupportrarna. Han vann SM-guld med klubben 2001 och efter åtta år utomlands återvände han 2012. Nu återstår bara sex allsvenska matcher.

– Jag har spelat i föreningen så länge och haft en jättefin relation till Hammarbysupportarna. Det har varit en kärlek och det har varit som en familj. De har betytt mycket för mig och jag har aldrig svikit dom. Man ser att de verkligen har uppskattat det och att man har gjort något bra.

– Jag är i slutet av karriären. Det här kunde inte bli bättre.

Allsvenskan

Hammarby IF logo

Hammarby IF

3 - 0

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 18973
Domare: Bojan Pandzic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.