Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jonas Knudsen har blivit ett anfallsvapen för Malmö. Foto: Bildbyrån

Kiese Thelin: ”Det är ett av våra vapen”

Uppdaterad
Publicerad

Långa inkast signerat Jonas Knudsen.
Ett anfallsvapen som låg bakom 2–0-målet för Malmö.
– Man har ju hört från motståndarna att de tycket det är tråkigt, säger Isaac Kiese Thelin.

Jonas Knudsens långa inkast har blivit ett farligt anfallsvapen för Malmö FF. I toppmatchen mot Häcken kom Malmös 2–0-mål just på en sådan situation när Knudsen hittade in till Isaac Kiese Thelin.

– Det är ett av våra vapen. Man har ju hört från motståndarna att de tycker det är tråkigt med långa inkast och så, men det gör att vi får tre poäng och det tar vi alla dagar, säger Kiese Thelin till SVT Sport.

”Vi vet var bollen dimper ner”

Att det blir farliga situationer när Knudsen får kasta högt upp på offensiv planhalva var något som Häcken väl kände till.

– Vi vet var bollen dimper ner, sedan ska man också veta att förutom Knudsens inkast så har de Toivonen, Kiese Thelin, Berget och sen kan de stoppa upp någon mittback där också. De är bra huvudspelare och det ska hanteras. Nu gjorde de ett mål på det i dag och det brukar kunna gå att göra en 6-7 mål på det per säsong, säger Häckens tränare Andreas Alm till SVT Sport.

Även Erik Friberg är inne på samma spår.

– Det är ett jättevapen de har med Knudsen där. Vi har tränat på det men de gör det bra. Så kan man väl säga, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer