Kinas landslag i fotboll. Foto: Bildbyrån

Kinas landslag i karantän inför OS-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

OS-kvalet i fotboll flyttades från Wuhan i Kina till Sydney i Australien på grund av coronaviruset. För att kunna garantera att inga kinesiskor bär på smittan tvingas landslaget sitta i karantän på ett hotell i Brisbane till onsdag nästa vecka.

– Det finns ingen risk för någon annan på hotellet då alla i truppen mår bra. Men om någon av spelarna utvecklar något symptom flyttas personen till sjukhus och isoleras där, säger Jeanette Young, hälsodirektör i Queensland, till tv-kanalen ABC.

Skälet till karantänsbeslutet är att det kinesiska landslaget reste genom Wuhan, där utbrottet av viruset skedde, för en vecka sedan.

Beskedet kom strax efter att Queensland i Australien fått sitt första fall av coronaviruset, en kinesisk man som rest från Wuhan till Australien.

På grund av rädslan för spridning av coronaviruset har det beslutats att biljetterna till OS-kvalmatcherna, som spelas den 3-9 februari, ännu inte börjar säljas.

De fyra nationerna som spelar kvalet är Australien, Kina, Taiwan och Thailand.

Så ser Corona-viruset ut:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.