Kindberg: ”Jag vill inte kliva av – är på matchen i morgon”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Kindberg misstänks för grova ekobrott och har tagit timeout från sin roll som ordförande i Östersunds FK.

Men han kommer inte att avgå från ordföranderollen.

– Jag vill inte kliva av. Jag har även efterfrågat hos styrelsen och de vill inte att jag ska göra det heller, säger Kindberg vid en presskonferens i dag.

Samtidigt medger han att brottmisstankarna skadar ÖFK som fotbollsklubb.

– Jag har försatt mig i en situation där det är klart att den skadas. Men varken jag eller klubben vill ta det steget (att avgå som ordförande reds. anm.), säger Kindberg.

– Jag har sagt upp mig från mitt arbete som var ett förtroendejobb (Östersundshem reds anm.). Det är konsekvenserna som jag själv tycker att jag ska ta vid den här tidpunkten.

– Det är viktigt i sammanhanget att poängtera att det är jag som är misstänkt, ÖFK är det inte.

Kindberg frisläpptes under torsdagseftermiddagen och misstänks för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott.

– Klockan 07.14 tisdag kom det in poliser där jag sov och tog in mig till förhör. Jag förhördes då från tisdag morgon till 16.41 på torsdag då jag släpptes. Det var naturligtvis en traumatisk upplevese. Jag delgavs misstanke. Jag kommer inte att beröra förundersökningen. Jag varken kan eller ska göra det. Men de som känner mig vet att det blir en fajt. Blir det rättegång står jag där rakryggad.

Kindberg riskerar upp till sex års fängelse om han döms. Han säger själv att han inte oroar sig över en eventuell fängelsedom.

– Nej, jag är inte orolig.

Är på matchen i morgon

Efter att ha frisläppts under torsdagen har han fört diskussioner med styrelsen och andra ledare i klubben.

– När jag släpptes hade jag ett samtal med ÖFK:s styrelse där jag föreslog att jag skulle ta en timeout som ordförande i ÖFK, i avvaktan på en eventuell rättegång. Det bejakade styrelsen, och jag är väldigt glad över det, säger han.

I väntan på en eventuell rättegång är det fokus på det sportsliga.

– Efter att jag fått träffa mina medarbetare vet jag att jag kommer att vara kvar här i Östersund och supporta föreningen och laget med allt jag kan för att vi ska vinna matchen i morgon och sen vinna mot Brommapojkarna nästa måndag. Jag kommer att vara på matchen i morgon och jag kommer att kolla folk i ögonen. Det kommer jag alltid att göra.

Efter frisläppningen har Kindberg även träffat spelartruppen. Och enligt honom själv var det ett kärt återseende.

– Det var mest massa kramar. Det var länge sen jag fick så många kramar. Jag tror att de känner med sin ordförande.

ÖFK spelar hemmamatch mot Örebrö SK i morgon klockan 16.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.