Kingsley Coman gav Bayern segern efter Gianluigi Donnarummas tavla Foto: Bildbyrån

Bayern Münchens Kingsley Coman sänkte gamla klubben PSG

Uppdaterad
Publicerad

Kingsley Coman fostrades i PSG och hann vinna ligan innan han lämnade som 18-åring.

Drygt åtta år senare sänkte stjärnan sin gamla klubb i Champions League – och valde att inte fira.

– Det känns lite konstigt, säger Coman.

Tre matcher hann Kingsley Coman spela i Ligue 1 för PSG, innan han lämnade som nybliven ligamästare och 18-åring sommaren 2014.

Sedan dess har han radat upp titlar i såväl Juventus, som hans nuvarande klubb Bayern München.

I den första åttondelen av årets slutspel gjorde yttern matchens enda mål och gav därmed den tyska storklubben ett drömläge inför returen.

– Det känns lite konstigt. Jag är uppväxt i den här klubben, i den här staden, och föddes här. Så det kändes inte rätt att fira, men vi är så klart väldigt nöjda med den här segern, säger Bayerns franske matchvinnare enligt AFP.

Målvaktstavla

Målet kom till genom ett långt inlägg från Alphonso Davies som gick över samtliga backar och rakt på Comans högerfot. Gianluigi Donnarumma lyckades inte mota fransmannens avslut, trots att skottet kom rakt på italienaren.

PSG bytte in Kylian Mbappe, som varit borta några veckor med skadebekymmer. Med knappt tio minuter kvar gjorde Mbappe mål, men efter videogranskning plockade VAR bort målet då en offside upptäckts. Matchen slutade 1–0 till tyskarna, som har fördel inför returmötet som spelas den 8 mars.

PSG-spelaren historisk

16 år och 343 dagar. Så gammal var PSG:s jättelöfte Warren Zaïre-Emery när han under tisdagen blev historisk som den yngste spelaren att starta en slutspelsmatch i Champions League.

Tidigare under säsongen i Ligue 1 har mittfältstalangen gjort två mål på elva framträdanden. Champions League-debut gjorde han redan i den femte gruppspelsmatchen mot Maccabi Haifa, den 25 oktober 2022, i ett kortare inhopp.

UEFA Champions League

Paris Saint-Germain logo

Paris Saint-Germain

0 - 1

FC Bayern München logo

FC Bayern München

Parc des Princes, Paris
Publik: 46435
Domare: Michael Oliver

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.