Klara för allsvenskan – nu sätter de upp Svansjön

Publicerad

Östersund gick för första gången någonsin upp i allsvenskan till nästa år. De är också kända för sina kulturprojekt. På söndag dansar laget Svansjön på Storsjöteatern i Östersund.

ÖFK har gjort sig ett namn när det gäller fotboll. På söndag på Storsjöteatern är det upp till bevis när det gäller dans.

Laget är definitivt på bortaplan. Det här med dans är något man gör sent på krogen, säger flera spelare.

– Det här med dans  är väl inte min grej, men det här svetsat ihop oss, säger Jonathan Azulay. Det är svårare än man tror. Det är mycket att hålla i huvudet.

Obligatorisk dansträning

Hela klubben, spelare , ledare och kanslipersonal ska vara med. Dansträningen är obligatorisk. Och musiken är Tjajkovskijs Svansjön.

– Vi är mer vana vid RnB och hiphop, men den här musiken är annorlunda, det här är annorlunda, säger Douglas Bergqvist. Det är för att vi är en unik förening.

Målvakten Haraldur Björnsson tror på Kindbergs mantra att man blir modig på plan om man testar nya saker.

”Händer oväntade saker”

– Ja, visst. Det händer oväntade saker i fotboll och tänk nästa år blir de mycket fans. Det kan vara 30 000. Då måste vi vara modiga.

Inslaget gjordes av SVT Jämtland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer