Pierre-Emerick Aubameyang lämnar Dortmund för Arsenal. Foto: Bildbyrån

Klart: Aubameyang till Arsenal

Uppdaterad
Publicerad

Det är deadline day i fotbollseuropa och frågan är om vi inte redan nu sett dagens största övergång: Anfallaren Pierre-Emerick Aubameyang lämnar tyska Dortmund och är klar för brittiska Arsenal.

Det har surrats om det länge och även varit en snackis under tidigare transferfönster, men detta utan att det har blivit av. Men nu är det alltså ”done deal”. Pierre-Emerick Aubameyang är klar för Arsenal.

Han lämnar Dortmund i tyska Bundesliga för Premier League. Det var Dortmund som var först med att bekräfta övergången på sitt Twitterkonto och kort därefter bekräftade Arsenal alltsammans på sin hemsida.

Tweet

Tweet

Rekordsumma

Arsenal skriver på sin hemsida att man värvat den 28-årige anfallaren på ett ”långtidskontrakt” för en ny rekordsumma för klubben. Det ska handla om 56 miljoner pund, vilket motsvarar cirka 620 miljoner svenska kronor.

Tidigare har Arsenal sålt sin tidigare stora stjärna, Alexis Sánchez, till ligakonkurrenten Manchester United, vilket öppnade upp ytterligare för att värva Aubameyang.

Jämför sig med Thierry Henry

Aubameyang har nu gjort en första intervju efter övergången.

– Klubben har en stor historia med många bra spelare som Thierry Henry. Han är en bra jämförelse till mig, jag är också snabb och kan göra mål, lite som Henry. Men jag måste däremot jobba mycket hårdare, säger anfallaren till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.