Då Manchester United, nu Helsingborgs IF. Foto: Bildbyrån/Anna Berg/Helsingborgs IF

Klart: Helsingborg värvar ex-Man United-målvakt

Publicerad

Helsingborg har båda målvakterna Pär Hansson och Kalle Joelsson på skadelistan. Nu får man uppbackning mellan stolparna av tidigare Manchester Unitedspelaren Anders Lindegaard.
– Det känns väldigt bra. Jag vet att fansen är fantastiska, att arenan är fin och att Helsingborg andas fotboll, säger han till HIF:s hemsida.

35-årige Lindegaard spelade 19 matcher i Premier League och en handfull i de olika cuperna för Manchester United mellan 2010 och 2015. Efter att han lämnade storklubben har han hållit sig kvar på de brittiska öarna. Efter sporadiskt med spel i Preston North End i Championship och Burley i Premier League väljer han nu att ansluta till Henrik Larssons Helsingborg.

”Perfect match”

– Med det jag vill och det klubben vill känns det som en ”perfect match”. Jag vet hur viktigt kultur är i fotboll. Det handlar inte bara om färdigheter och hur långt man kan löpa, det handlar om en kultur där man vill spela för varandra, för klubben och att vilja prestera. Jag ser fram emot att komma igång med träningar och matcher, säger Lindegaard.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021, men med en klausul som kan avsluta kontraktet tidigare.

– Anders är en rutinerad målvakt som de allra flesta känner till. Han är en väldigt bra målvakt med lång erfarenhet av toppfotboll i England som kompletterar vår målvaktsbesättning på ett bra sätt, säger huvudtränare Henrik Larsson till klubbens hemsida.

Målvaktskris i HIF

Kalle Joelsson som ersatt långtidsskadade Pär Hansson skadade sig under mötet mot Sirius i måndags så illa att han tvingas till en knäoperation. Ian Pettersson, 16, debuterade med bravur men får nu alltså konkurrens av den betydligt äldre dansken.

35-åringen har spelat fem seniorlandskamper för Danmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer