Foto: TT Nyhetsbyrån

Klart: Ole Gunnar Solskjaer tar över Manchester United

Uppdaterad
Publicerad

I går sparkades José Mourinho av Manchester United.

Nu står det klart att norrmannen Ole Gunnar Solskjaer tar över resten av säsongen.

Det bekräftar nu klubben.

– Manchester United är för evigt i mitt hjärta och det är fantastiskt att vara tillbaka i denna roll. Jag ser verkligen fram emot att jobba med ett så talangfullt lag, staben och alla i klubben, säger han till Uniteds hemsida.

José Mourinho fick drygt två år på tränarbänken i Manchester United innan han igår fick sparken efter en svag höst där storklubben är hela 19 poäng bakom serieledande Liverpool.

I går kväll gick United ut med en video där de presenterade Ole Gunnar Solskjaer som ”caretaker”, att ta över resten av säsongen innan de hittar en permanent lösning i sommar.

Men förmodligen var de lite snabba med publiceringen för den videon raderades bara några minuter senare.

Carrick vid sin sida

Men så i dag står det nu klart att norrmannen ändå tar över efter portugisen.

Solskjaer spelade själv i Manchester United mellan 1996 och 2007, där han gjorde 126 mål på 366 framträdanden. 2008 blev han reservlagstränare i klubben för att några år senare lämna för ett uppdrag i norska FC Molde.

Nu återvänder han till Old Trafford med omedelbar verkan och kommer vid sin sida ha Mike Phelan, Michael Carrick och Kieran McKenna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.