Sergio Ramos lämnar Real Madrid. Foto: Bildbyrån

Klart: Ramos lämnar Real Madrid

Uppdaterad
Publicerad

16 år i klubben. Fem ligatitlar. Fyra Champions League-bucklor.

Nu lämnar Sergio Ramos Real Madrid, bekräftar klubben.

Försvararens kontrakt med La Liga-klubben löper ut den sista juni. Klubben skriver nu i ett pressmeddelande att det inte blir någon fortsättning i huvudstadslaget för 35-åringen, då parterna inte ska ha kommit överens om en förlängning.

I morgon torsdag håller klubben presskonferens där Sergio Ramos – som under stor del av sin tid i klubben var lagkapten – tillsammans med klubbpresidenten Florentino Perez medverkar.

Nobbades till EM

Totalt gjorde mittbacken 671 matcher och 101 mål för klubben, som han kom till 2005. Han vann La Liga fem gånger och Champions League fyra gånger. Vart det bär av nu återstår att se.

I våras gjorde Ramos sin 180:e landskamp för Spanien. Men när Luis Enrique tog ut EM-truppen fanns inte stjärnbacken med.

– Det var inget lätt beslut, men han har inte kunnat spela eller träna. Han har betytt mycket för landslaget och kan göra det även i framtiden. Men just nu måste jag hitta det bästa laget, sa förbundskaptenen Luis Enrique då.

ARKIV: Kaos efter Ramos kaxiga straff (17 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.