Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Martin Strömbergsson är avstängd just nu Foto: Bildbyrån

Klart: Strömbergsson avstängd hela säsongen

Uppdaterad
Publicerad
Fotbollsdomaren Martin Strömbergssons ord till Östersunds målvakt Aly Keita förra säsongen får konsekvenser. Han stängs av resten av året, något som Aftonbladet tidigare avslöjat.

Det var i ÖFK-podden som målvakten Aly Keita berättade att domaren Martin Strömbergsson hade sagt följande till honom: ”Gå tillbaka till ditt mål så att de kan kasta bananer på dig” under en match mot Gif Sundsvall förra säsongen.

Strömbergsson har tidigare uttryckt sig ångerfullt och förklarat att det inte var tänkt som rasistiskt på något sätt. Nu står det ändå klart att domaren inte kommer att döma i förubndsserierna under 2020.

– Martin Strömbergsson bedyrar att han inte haft några rasistiska avsikter med det han har sagt. Vi har ingen anledning att betvivla detta, men anser ändå att det är ett mycket olämpligt uttalande, och att det måste vara uppenbart att det kan uppfattas som kränkande, säger domarkommitténs ordförande Peter Ekström till Svenska fotbollförbundets webbplats.

AKRIV: ”Det är en skandal” (15 juni):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fotbollskrönikören Therese Strömberg i Fotbollsstudion. Foto: SVT

”Mycket allvarligt”

Förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand delar Ekströms syn på det inträffade.

– Det som har inträffat är mycket allvarligt, och står i strid med svensk fotbolls värderingar – oavsett vilka avsikter Strömbergsson haft. Svenska Fotbollförbundet, i egenskap av arbetsgivare, kommer att ge Martin Strömbergsson en erinran och tillsvidare arbetsbefria honom, säger han.

Aftonbladet var först med att berätta om avstängningen.

SVT Sport har sökt Martin Strömbergsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer