Simon Thern. Foto: Bildbyrån

”Klart vi också har högre förväntningar än att ha 22 poäng efter 19 matcher”

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg förlorade bortamatchen mot AIK med 1-3. Två av målen släppte laget in under första tolv minuterna och har förlorat tre av de fyra senaste matcherna.

– Det är klart att vi också har högre förväntningar än att ha 22 poäng efter 19 matcher, säger Simon Thern till SVT Sport.

Nabil Bahoui gjorde två mål på tolv minuter, sedan var matchen mellan AIK och IFK Göteborg avgjord. Simon Thern reducerade visserligen och Blåvitt låg på för en kvittering, men uppförsbacken var för brant och AIK vann med 3-1.

– Problemet är första 10-15 minuter. AIK är ett väldigt bra lag på att försvara sig. Att vi ska göra tre mål på dem borta krävs en extrem prestation, även om jag tycker vi kunde gett det ett bättre försök, säger Simon Thern till SVT Sport.

”Vi har kvaliteter att undvika botenstriden”

Blåvitt har nu förlorat tre av de fyra senaste matcherna och är bara fem poäng före Mjällby, på negativt kval.

– Det är klart att vi också har högre förväntningar än att ha 22 poäng efter 19 matcher. Det känns som det är perioder när det varit lite bättre, sedan kommer vi in i svackor och har perioder där vi är alldeles för dåliga. Släpper man inte tre mål borta mot AIK ska man göra fyra för att vinna, det har jag aldrig varit med och gjort här i alla fall.

SVT:s utsända reporter, Johan Kücükaslan, frågar Thern om han och Blåvitt är oroliga för att bli indragna i bottenstriden på allvar i slutskedet av säsongen.

– Orolig och orolig. Det är klart vi måste börja vinna fotbollsmatcher. Det är inget att sticka under stolen med, att om vi inte vinner och de andra lagen börjar vinna så närmar de sig. Vi har kvaliteter för att undvika botenstriden.

KLIPP: Bahouis dubbel sänkte Blåvitt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.