Foto: Bildbyrån

Klubbarna vill se en utökning av Damallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Majoriteten av elitklubbarna i fotboll vill utöka antalet lag i damallsvenskan, enligt en undersökning som Radiosporten gjort med klubbarna i de två högsta serierna.

I den enkät som Radiosporten genomförde bland ledarna hos de 26 klubbarna i damallsvenskan och elitettan svarade 18 ja, medan bara två sade nej. Och en utökning kan vara på gång.

– Det togs upp i våras på en konferens och vi har ett möte på måndag där frågan kommer att lyftas, säger Linda Wijkström ordförande för elitklubbarnas intresseorgansiation EFD till SVT Sport.

– Finns det intresse från klubbarna så kommer vi att lyfta frågan och vill klubbarna att det läggs de resurserna på att utreda detta så gör vi det,  säger Wijkström till SVT Sport.

Lyfts frågan efter det kommer ett beslut tas på fotbollförbundets representantskapsmöte i november nästa år. Enligt Radiosporten skulle en eventuelll utökning av damallsvenskan troligtvis ske till säsongen 2021 då fler lag skulle gå upp från elitettan säsongen 2020.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.