Kosovare Asllani: ”Det borde ha varit betydligt större siffror”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige besegrade Georgien med klara 4-0 på hemmaplan i VM-kvalet och hade laddat startelvan med sina tyngsta forwarder.

Men statistiken på 40 avslut, varav 12 på mål, visade på ett ineffektivt Blågult.

– Det borde ju så klart ha varit betydligt större siffror, säger Kosovare Asllani efter matchen.

Trots den klara segern var resultatet i underkant. Ett ineffektivt Sverige med 40 avslut under matchen gång, hade flera klara lägen utan att kunna sätta bollen i mål.

– Vi kom till otroligt många målchanser, vi var inte så effektiva, men vi vinner med 4-0, säger en självkritisk Kosovare Asllani till SVT Sport direkt efter matchen.

SVT:s expert Daniel Nannskog är enig och för honom var bristerna tydliga.

– Det var väldigt många målchanser, jag tror att jag aldrig har sett så många målchanser i en och samma match. Det saknas fokus, kyla, desperation och tajming i avslutningsögonblicken. Det var oerhört många chanser och det skulle vara mycket flera mål än fyra, säger Daniel Nannskog.

Blågult hade heller inte marginalerna på sin sida.

Filippa Angeldahl sköt en boll i ribban och Lina Hurtig lyckades både pricka stolpen och leverera en nick som såg ut att vara inne, men inte dömdes som mål av domarna efter att bollen dansat precis på mållinjen mellan Georgien-målvakten och ribban.

Segern innebär att Sverige vunnit de båda inledande matcherna i VM-kvalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.