Sveriges U21-landslag föll mot Turkiet Foto: Bildbyrån

Kostsam förlust för U21-landslaget

I går åkte det svenska herrlandslaget på en tuff förlust mot Turkiet i Nations League.

Det blev ingen revansch när U21-landslaget mötte samma motstånd på hemmaplan.

Sverige tappar i toppen i EM-kvalet efter 0–1-förlusten.

Sex segrar och två oavgjorda – det var Sveriges facit i U21-kvalet inför den näst sista matchen hemma mot Turkiet.

Men det rödklädda bortalaget skulle, för andra dagen i rad, bli ett mardrömsmotstånd för svenskarna. U21-landslaget åkte på kvalets första förlust och tappar nu i toppen inför seriefinalen mot ledande Belgien i oktober.

Missade lägen

Sverige inledde dock klart starkast och såg till en början ut att gå mot en vinst på Olympia i Helsingborg. Laget skapade flera farliga målchanser men turkarna lyckades, med nöd och näppe, hålla bollen strax utanför mållinjen vid flera tillfällen.

I stället var det bortalaget som kunde utnyttja sitt läge när Kubilay Kanatsizkus kunde stöta in bollen i öppet mål efter ett inspel från höger som hanterades tveksamt av Pontus Dahlberg i Sveriges mål.

En kalldusch för svenskarna som fram till dess hade kontrollerat större delen av matchen.

Tappar i toppen

Den andra halvleken skulle bjuda på drama både i form av fotboll – men även en hel del tjafs.

Sverige tryckte länge på för ett kvitteringsmål men lyckades aldrig skapa ordentligt farliga lägen. När backen Filip Dagerstål tvingades kliva av skadad med alla byten gjorda förbättrades inte de blågula chanserna.

Sverige fick spela de sista tio minuterna med tio spelare och åkte till slut på den andra svenska förlusten mot Turkiet på mindre än ett dygn.

Belgien vann i sin tur borta mot Ungern med 3–0 och leder därmed kvalgruppen med tre poäng inför den avgörande matchen mot Sverige i oktober.