Kris i Paris SG inför Barcelona-mötet

Uppdaterad
Publicerad

Paris SG fick betala ett högt pris för att vinna mot Olympique Marseille i franska ligan i söndags kväll. Laget kommer att sakna fyra startspelare till det första mötet med Barcelona i den första kvartsfinalen i Champions League.

Davis Luiz drabbades allra värst och blir borta i en månad och missar alltså bägge matcherna mot Barcelona i CL-kvarten 15 och 21 april. Plus en massa andra matcher i PSG:s hektiska program. Som enda europeiska lag är klubben kvar i fyra olika turneringar: franska cupen, franska ligacupen, franska ligan och Champions League.

Thiago Motta lårskadades också och kommer att bli borta i tio dagar, vilket gör att han missar den första matchen. PSG:s tränare Laurent Blanc flaggar även för att Motta kan komma att missa returmatchen.

– Tio dagar, det blir komplicerat, säger en skeptisk Blanc till Reuters.

Sedan tidigare är Zlatan Ibrahimovic avstängd i den första matchen. Den italienske landslagsmannen Marco Verratti missar också första matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.