Krislaget AIK jagar vinst i Stockholmsderbyt

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenska jumbon AIK har fem raka förluster.

Säsongens första Stockholmsderby är minst sagt viktigt för laget.

– Det smäller alltid till när de kommer hit eller dit. Det finns inget annat än vinst som gäller, säger AIK:s Jenny Danielsson till SVT Sport.

AIK tar emot Djurgården i säsongens första Stockholmderby i damallsvenskan.

Djurgården, som inledde säsongen med fyra raka förluster, kommer från två raka vinster.

För AIK är känslan en annan. Efter premiärsegern har det blivit idel förluster och laget har parkerat i botten.

Under torsdagens öppna träning var det heta känslor. En upprörd Jennie Nordin skrek ut sin frustration och efteråt ventilerade flera av spelarna sina tankar under en samling.

– Jag tycker att det är rätt Jennie Nordin skriker lite för att någon inte jobbat hem. Det är rätt att vi vill ha mer av varandra och att vi kräver saker. Jag tycker det är lite roligt om någon skriker lite, säger Kaisa Collin.

– Det här är en av de viktigaste matcherna i år, ett derby. Nu när vi bara har tre poäng blir det extra viktigt, säger hon.

Jenny Danielsson är inne på samma spår.

– Det är superviktigt. Det är derby och finns inget annat.

Det var rätt heta känslor på träningen. Hur är känslan i gruppen?

– Jo det kanske är lite hårdare tacklingar och närkamper. Jag tycker att det är bra. Det är en träning inför en riktigt viktig match. Det är bara att låta det smälla till och så är vi kompisar efteråt.

Derbyt spelas med avspark 15.00 under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.