Kristianstad fortsatt obesegrat

Det var upp till bevis för nästjumbon Eskilstuna i det damallsvenska mötet mot Kristianstad.

Men Skånelaget fortsatte på vinnarspåret och vann en chansfattig match med 1–0.

Kristianstad är därmed fortsatt obesegrat efter sex omgångar.

Hemmalaget Kristianstad inledde offensivt och Eskilstunas målvakt Britta Elsert Gynning ställdes direkt på prov. Lagkaptenen Alice Nilsson fick till inte bara ett, utan två farliga inlägg på högerkanten.

Men det var i stället skyttedrottningen Therese Ivarsson som skulle inleda målskyttet i den 24:e minuten. Efter en hörna av samma Nilsson var Ivarsson sist på bollen och kunde nicka in 1–0, matchens enda mål.

Om Kristianstad var i förarsätet den första halvleken var det desto mer Eskilstuna i den andra. Bortalaget skapade flera tappra försök till att kvittera. Närmast var landslagsspelaren Mimmi Larsson som fick två jättelägen i straffområdet, men bollen ville inte in.

För Eskilstuna fortsätter i stället motgångarna och Eskilstuna kunde, i och med lördagens hemmaseger, avancera upp på en andra plats i tabellen.