Kristianstad missar Womens Champions League efter förlust mot Bordeaux. Foto: TT

Kristianstad missar Champions League – föll mot Bordeaux

Kristianstad missar Champions League-gruppspelet.

Skånelaget föll med 1–3 i kvalfinalen mot franska topplaget Bordeaux.

Bordeaux kopplade greppet om matchen direkt och när 20 minuter var spelade hade det franska laget en 2–0-ledning efter mål av Mélissa Daphne Herrera och kanadensiska OS-guldmedaljören Vanessa Gilles.

Kristianstads trotjänare Mia Carlsson reducerade sex minuter senare och höll liv i matchen innan nederländska anfallaren Katja Snoeijs stänkte in 3–1 för Bordeaux.

Svensklaget forcerade i slutet av andra halvlek och bollen dansade på mållinjen ett par gånger – men närmre än så kom man inte.

Därmed är Champions League-äventyret över för Kristianstad.