Kritik mot VAR när Liverpool vann

Liverpool tog sin 10:e raka seger i Premier League när laget vann med 1-0 över Wolverhampton.

Men istället för att handla om prestationen kom efterspelet att handla om VAR.

Redan efter lördagens möte mellan Norwich och Tottenham höjdes kritiska röster mot VAR efter att Norwichs forward Teemu Pukki fått ett mål bortdömd efter en VAR-granskning. Kritiken blev inte mindre efter mötet mellan Liverpool och Wolverhampton.

Liverpool hade chansen att ta sin 10:e raka seger och därmed dryga ut sin ledning i Premier League och tog förväntat ledningen efter att Mané gjort sitt 10:e mål för säsongen. Målet dömdes till en början bort för hands men efter en VAR-granskning dömdes målet som korrekt.

– Jag visste att det var ett regelrätt mål så jag fick ingen panik. Ibland har du tur, ibland har du otur, säger Sadio Mané efter matchen och VAR-bedömningen.

VAR bara början

Wolverhampton, utan varken Adama Traore eller Raul Jimenez från start, stod upp bra och lyckades överraskande kvittera minuten innan paus genom Pedro Neto – trodde man.

Målet dömdes bort efter att VAR-bilderna visat på en minimal offside i momentet innan målet.

– Jag vill inte prata om något som har med VAR att göra, säger Wolverhamptons tränare Nuno Espirito Santo efter matchen.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. På sociala medier går experter, fans och journalister hårt åt tekniken och beskriver den som ett skämt och döden för fotbollen.

”Mina tankar går till fotbollen denna svåra tid.”, skriver Gary Lineker skämtsamt på Twitter.

”Fotboll är en enkel sport. 22 man jagar en boll i 90 minuter och i slutet, förstör VAR det.”, skriver journalisten Tom Williams.

Händelserikt men mållöst efter paus

Trots det bortdömda målet fortsatte Wolverhampton att jaga en kvittering i andra halvlek. Laget bytte även in Traore och Jimenez vilket gav dem extra tyngd och fart i anfallsspelet. Bortalaget gjorde en imponerande andra halvlek och chanserna för kvittering fanns – men något mer mål blev det inte.

Inte heller Liverpool lyckades göra fler trots ett par chanser som uppkom när Wolverhampton flyttade fram för en kvittering.

I och med segern leder Liverpool ligan med 13 poäng före Leicester och 14 poäng före Manchester City som i kväll besegrade Sheffield United med 2-0.