Efter den sena kvitteringen kunde Kroatien jubla mest efter 1-1 mot Frankrike. Foto: TT

Kroatien och Frankrike splittade på poängen i VM-final-reprisen

Kroatien och Frankrike spelade 1-1 i Nations League, vilket var en repris på VM-finalen i Moskva 2018.

– Resultatet är inte tillfredsställande, säger den franske förbundskaptenen Didier Deschamps, vars lag bara har en poäng efter de två inledande matcherna.

Kroatien fick en halv revansch för 2-4-förlusten på Luzjnikistadion med det oavgjorda resultatet i Split. Båda målen kom i andra halvleken. Frankrike startade utan Kylian Mbappe och Karim Benzema när förbundskaptenen Didier Deschamps gjorde tio förändringar sedan premiärförlusten mot Danmark i fredags – en match som Deschamps missade på grund av faderns bortgång.

– Med tanke på alla förändringar gjorde vi bra saker. Vi hade ledningen och kunde gjort fler mål men det är synd att vi bjöd dem på kvitteringen, säger Deschamps enligt Reuters.

I början av andra halvlek blev Adrien Rabiot frispelad i djupet av Ben Yedder. Rabiot hittade kyligt en lucka till vänster om Dominik Livakovic i det kroatiska målet och gjorde 1-0 för Frankrike.

Tio minuter före slutet fick Kroatien straff efter en lång VAR-granskning. Andrej Kramaric väntade ut Mike Maignan i det franska målet och satte kyligt 1-1.

Modric utbytt till stående ovationer

Det var mycket att granska innan straffen dömdes. Kroatiska spelare var nära offside två gånger om innan just Kramaric mycket lätt föll efter en kontakt med Jonathan Clauss som bytts in någon minut tidigare.

Ett par minuter före målet hade ikonen Luka Modric blivit utbytt till stående ovationer från de kroatiska fansen.

Frankrike har inlett svagt och har bara en poäng efter två matcher. Man förlorade den inledande matchen hemma mot Danmark med 1-2 på Stade de France i Paris i fredags.

– Resultatet är inte tillfredsställande och även om det var en tävlingsmatch är vårt mål att komma bra förberedda till VM-slutspelet i slutet av året, säger den franske förbundskaptenen Deschamps.