Kulusevski hjälte mot Napoli – igen

För andra gången den här säsongen blev Dejan Kulusevski stor matchhjälte mot Napoli.

Svenskens sena och avgörande straffmål gav inte bara Parma tre poäng.

Utan även en hjälpande hand till Zlatan Ibrahimovics Milan i jakten på en Europa League-plats.

Dejan Kulusevski bröt Parmas dystra svit på åtta raka matcher utan seger när han satte avgörande 2–1 hemma mot Europa League-jagande Napoli på hemmaplan.

Den 20-årige svensken började på bänken, men blev inbytt vid ställningen 1–1 i den andra halvleken.

Med bara tre minuter kvar av ordinarie matchtid avancerade han med bollen in i straffområdet och gjordes ner av mittbacken Kalidou Koulibaly. Kulusevski klev själv fram till straffpunkten, fintade målvakten Alex Meret åt det ena hållet och lade bollen i det andra.

Ekdal utbytt i derbyt

Kulusevski blev förgrundsfigur även i höstens möte med Napoli med ett mål och en assist, och nu måste tränaren Gennaro Gattuso börja drömma mardrömmar om den svenske supertalangen som ska försöka ta en plats i Juventus nästa säsong.

Med tre matcher kvar av säsongen ligger Parma på tionde plats i Serie A.

Allt var dock inte frid och fröjd ur svensk synvinkel i Italien denna afton. Landslagsmannen Albin Ekdal tvingades utgå efter en halvtimmes spel i derbyt mellan hans Sampdoria och Genoa, detta efter att ha trampat snett i den första halvleken.