Kulusevski och Ronaldo startade ihop – nätade direkt

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags möttes de och hyllade varandra efteråt.

I dag fick Dejan Kulusevski starta på topp tillsammans med Cristiano Ronaldo.

Halvvägs in i första halvlek assisterade svensken till portugisen.

I tisdags möttes Sverige och Portugal i Nations League. Det portugisiska landslaget vann med 2-0, båda målen gjordes av Ronaldo. Efteråt valde portugisen att hylla Kulusevski.

– Han har stor potential och han är en jättetalang. Jag ser fram emot att spela tillsammans med honom i Juventus och göra många, många mål, sa portugisen till TV4.

– Det kommer bli otroligt kul att spela med honom och med Juventus, svarade Kulusevski.

Väggspel mellan Kulusevski och Ronaldo

Det blev en lyckad start i den italienska klubben för duon.

Andrea Pirlo är ny tränare i Juventus och i träningsmatchen mot Novara i dag valde han att ställa upp med en 3-5-2-formation. Dejan Kulusevski, som är inköpt från Parma efter sin succésäsong, fick chansen direkt från start.

Den svenske landslagsspelaren startade i en ovan position som en del av ett tvåmanna-anfall tillsammans med Cristiano Ronaldo. Knappt halvvägs in i första halvlek bjöd de på offensiv finess. Ronaldo väggspelade med Kulusevski och sköt sedan in 1-0.

Kulusevski och Ronaldo byttes ut i halvtid. Juventus vann med 5-0.

ARKIV: Kulusevski om Ronaldos hyllning: ”Bensin” (9 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.