Ekonomi i balans – men inga spelare

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Kungsbacka åkte ur damllsvenskan lämnade alla spelarna laget. Nu går klubben en kamp mot klockan för att ha ett lag till Elitettans premiär i början av april.

– Fem spelare har tackat ja till att spela med oss. Men vi behöver ytterligare tio på en månad, säger tränaren P-A Lundkvist.

Bakgrunden till spelarflykten är att Kungsbacka DFF mitt under fjolårssäsongen drastiskt sänkte spelarersättningen. Det innebar i praktiken att elitspelare fick betala för att få spela i damallsvenskan.

– Klubben drog på sig en dålig ekonomi redan i Elitettan med många och långa resor. När man sedan gick upp i allsvenskan 2019 och tvingades spela hemmamatcherna i Varberg för att arenan i Kungsbacka saknar elljus förlorade klubben mer än en halv miljon i ökade kostnader och uteblivna sponsorintäkter, säger nya ordföranden Fredrik Kessler, som bara varit två veckor i Kungsbacka DFF.

Han tog över en förening utan några spelare men som nu har ekonomin i balans. Klubben var nära att läggas ner när hela den förra styrelsen avgick i början av februari. Sedan dess har Kessler och tränare Lundkvist fått ihop fem spelare, den senaste blev klar igår.

– Vi hoppas få klart med ytterligare tre spelare under de närmsta dagarna, men det här är en jättestor utmaning där vår största motståndare är tiden, säger Fredrik Kessler.

HELA REPORTAGET:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.