Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Pelé återbesökte Råsunda efter VM-guldet 1958: ”Att spela i Sverige var som hemmaplan” Foto: Bildbyrån

Kurt Hamrin minns Pelé: ”En mycket fin man”

Uppdaterad
Publicerad

Pelé fick sitt stora genombrott vid fotbolls-VM i Sverige 1958. En av hans motspelare var Kurt Hamrin, ytter i det svenska landslag som tog VM-silver efter finalförlust mot Pelés Brasilien.

– Jag visste inte mycket om Pelé när vi skulle mötas i VM-finalen 1958, just då var han inte den stjärna han skulle bli, skriver Kurt Hamrin till SVT.

– Jag minns honom som en fin man. Jag träffade honom en gång i Florens av en slump, han var på bröllopsresa. Han kom emot mig och kramade om mig ute på stan. En mycket varm person.

88-årige Hamrin har bara gott att säga om den brasilianske legendaren, som efter VM-guldet i Sverige även vann turneringen 1962 och 1970.

– Att spela mot honom var inte så svårt, han var så mycket bättre än alla andra och han var aldrig ful i spelet. Vi hade olika typ av spel, han hjälpte mera hela laget.

– Man kan bara säga fina ord om honom från början till slut.

Fotbollslegendaren Pelé har gått bort

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från Pelés liv och karriär i klippet • I bilden syns han i samband med en intervju 2019 samt efter VM-guldet 1970 i Mexiko Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.