Isaac Boye firar sitt 1-0-mål. Foto: Sportbladet/Skärmdump

Umeå FC till superettan – ”Det kommer bara tårar”

Efter sju raka säsonger i division ett är Umeå FC nu tillbaka i superettan. Det efter 2-2 i ett kvaldrama mot IK Frej som åker ner till division ett.

– Alla grabbar har tårar i ögonen och står här och skriker. Det kommer bara tårar. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Umeåmålvakten Viktor Frodig till Aftonbladet.

Isaac Boye, på lån från Örebro SK, kommer att kommas ihåg som den som sköt upp Umeå till superettan.

På ett regnigt Vikingavallen stod Frej-försvararen Jean Carlos de Brito för en tabbe som gav Boye chansen. Han sköt snyggt strax utanför straffområdet och då var det 1-0 redan efter två minuter.

Elva minuter senare kom Boye fri igen och chippade över Emil Magnusson i Frej-målet.

Frej kom ändå igen och Moustafa Zeidans två snabba mål gjorde att det stod 2-2 redan efter en halvtimme.

Med under tio minuter kvar hade Frej ett skott i ribban, men det ville sig inte och de åker ner efter fem raka säsonger i superettan.

2-2 blev slutresultatet och därmed går Umeå till superettan tack vare fler gjorda bortamål. Mötet i Umeå slutade 1-1.

Öster kvar i superettan

Ett nytt lag i superettan alltså, men Öster får spela vidare i serien efter att ha slagit Landskrona Bois i kvalet.

Också där hade det första mötet slutat 1-1 och i Växjö blev matchen 1-0. Den tidigare allsvenska profilen James Keene satte 1-0 sent och kort därefter drämde han en straff i ribban.