Kalmar FF säkrade nytt kontrakt och nu slutar veteranen Viktor Elm. Foto: Bildbyrån

Elm-eran över när Kalmar säkrade allsvenska kontraktet

Kalmar FF är ett allsvenskt lag även 2021.

Nils Frölings sena mål hemma mot Jönköpings Södra gav totalt 4-1 i dubbelmötet som var Viktor Elms sista match.

Därmed har nu samtliga Elm-bröder lagt skorna på hyllan.

– Det var ett härligt avslut. Det är alla känslor på samma gång, säger Elm till SVT Sport.

Kalmar FF hade ett fint utgångsläge inför matchen efter att ha vänt 0-1 till 3-1-seger borta mot J-Södra i den första kvalmatchen.

I söndagens möte rann Filip Sachpekidis igenom efter nio minuter men hans avslut gick tätt utanför, i en halvlek som tillhörde Kalmar och slutade mållös.

J-Södra hade behövt ett mål för att skaka liv i dubbelmötet men fick inte till det. Istället gjorde Kalmar matchens enda mål genom Nils Fröling som kom fri och placerade in bollen i den 80:e minuten.

Minuten senare fick Jönköping straff, men inte heller den gick i mål. Amir Al-Ammaris straff var svag och Lucas Hägg gick rätt och räddade.

Sista Elm-brodern att lägga av

Kalmar FF spelar i allsvenskan 2021, men man gör det utan någon av bröderna Elm för första gången på länge.

För Kalmar FF var det sista gången som någon i brödratrion Elm fanns på planen. Den äldsta brodern David Elm la skorna på hyllan 2018, lillebror Rasmus la av i mars i år och nu tackar även mellanbrodern Viktor, 35, för sig.

– Det var ett härligt avslut. Det är en enorm lättnad och glädje givetvis. Nu har vi kämpat för det här och det känns som vi kommit tillbaka gång på gång. Det är alla känslor på samma gång, säger Elm till SVT Sport.

Ingen hemmaseger sedan maj

Värt att notera är att segern är den första på hemmaplan sedan juni i år, då man besegrade Helsingborg på Fredriksskans.

För att hitta en seger på Guldfågeln Arena får man gå tillbaka så långt som till maj 2019, då man också slog Helsingborg.