Frappart historisk – hyllas av Klopp: ”Det är på tiden”

Uppdaterad
Publicerad

I dag spelas europeiska supercupfinalen mellan Liverpool och Chelsea.

Då blir fransyskan Stephanie Frappart första kvinna att döma en europeisk herrfinal, något som välkomnas av tränarna.

– Jag är glad att vi kan vara del av det här historiska momentet, det är så många saker i världen där vi inte är smarta nog att ta smarta beslut. Jag tycker det här är ett smart beslut, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Att två engelska lag möts i supercupfinalen har aldrig tidigare skett. Men det var domarhistoria som väckte mest uppmärksamhet på dagens presskonferenser och där var tränarna rörande överens.

– Mitt svar är äntligen. Det är på tiden att det händer. Jag har mycket erfarenhet av kvinnliga domare, även i Tyskland med Bibiana Steinhaus (tysk proffsdomare), säger Klopp och fortsätter:

– Det är den första finalen, det kanske gör det lite mer speciellt men jag hoppas inte det är den sista, det är allt jag kan säga.

Lampards kritik: ”Fortfarande en lång väg att gå”

Även Chelseas tränare Frank Lampard är kritisk till hur långt efter fotbollen varit.

– Jag tycker att vi har varit väldigt långsamma i det här och nu försöker vi göra framsteg. Det är fortfarande en lång väg att gå men sett till i morgon är det ett enormt ögonblick, säger han.

Frappart: ”Vi är redo för varje match”

För Stephanie Frappart blir det inga konstigheter att döma den europeiska supercupfinalen. Hon poängterade på presskonferensen inför stormötet att hon har erfarenhet i form av franska högstaligan.

– Vi tränar mycket hela tiden, så vi är inte rädda för vi är redo för varje match, säger 35-åringen och syftar på sitt domarteam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.