Pavel Nedved och Andrea Agnelli har avgått. Foto: TT Nyhetsbyrån

La Liga vill att Juventus bestraffas sportsligt

Uppdaterad
Publicerad

I går avgick hela den italienska storklubben Juventus styrelse efter anklagelser om ekonomisk brottslighet. Nu går spanska La Liga ut och kräver omedelbara sportsliga sanktioner mot klubben.

”Ekonomisk hållbarhet är avgörande för att skydda fotbollen”, skriver man i ett pressmeddelande.

Det var sent på måndagskvällen som beskedet om att Juventus hela styrelse, inklusive ordförande Andrea Agnelli och klubblegendaren Pavel Nedved, avgår.

Bakgrunden är den utredning kring ekonomisk brottslighet, som den italienska åklagarmyndigheten genomfört en tid. Klubben utreds bland annat för falsk redovisning och marknadsmanipulation mellan 2018 och 2020.

Nu kräver den spanska ligan La Liga att Juventus straffas sportsligt omedelbart för att ha brutit mot det europeiska fotbollsförbundet Uefa:s ekonomiska regler.

”La Liga har länge varit stora förespråkare för implementering, tillämpning och upprätthållande av skarpa regler för ekonomisk hållbarhet inom fotboll”, skriver man.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.