Lagerbäck: ”Sverige är en mindre bra kopia av oss”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon kväll ställs Sverige mot Lars Lagerbäcks Norge när den andra omgången av EM-kvalet spelas. Lagerbäck avslöjade vad han sagt till sina spelare.

– Sverige är en mindre bra kopia av oss, säger Lagerbäck leende.

Norge inledde kvalet med att förlora mot Spanien med 1-2 medan Sverige vann med samma siffror mot Rumänien. Nu blir det en nordisk brödrakamp på ett utsålt Ullevål, 26 000 personer, på tisdag kväll.

Vid presskonferensen var Lagerbäck på spjuveraktigt glatt humör, speciellt när svensk press ville få ut så mycket som möjligt av den förre svenske förbundskaptenen som fått hjältestatus på Island efter EM-framgången sommaren 2016.

– De är en mindre bra kopia av oss, säger Lars Lagerbäck om Janne Anderssons landslag till SVT Sport.

”Samma spelsätt som oss”

Vid lunchtid höll Lagerbäck en presskonferens där han hävdade att det finns likheter mellan Sverige och Norge.

– Vi möter ett lag som har ungefär samma spelsätt som oss. Det är klart att det påverkar matchbilden, men vi får avvakta och se, säger Lagerbäck.

Han ville inte ge sig in på hur taktiken kommer att se ut.

– Det är alltid svårt att förutse hur ett lag ska spela men vi kommer se vem använder sin matchplan bäst, säger Lagerbäck.

Han kommenterade också sin syn på norsk fotboll och hur utvecklingen går där. Samtidigt drog han paralleller med Sverige.

– Om vi ska se vad båda lagen har gjort senaste åren, då blir det så att vi blir en lillebror till dem.

EM-kval tisdag 20.45, Norge-Sverige i TV4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.