Kristoffer Olsson är inte helt nöjd med domaren i kvällens match. Foto: Bildbyrån.

Lagkaptenen: ”Det var ingen energi”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige kunde haft med sig sex poäng efter de två inledande matcherna men tappade spelet i andra halvlek mot Polen. Det passiva spelet fortsatte mot Slovakien och det var tunga blickar efter det tidiga uttåget.

– Det är otroligt tungt. Vi har varit obesegrade genom hela kvalet och så slutar det så här. Det är så synd. Vi orkar inte, det var ingen energi och kvalitetsmässigt är de bättre. De är bra och och vi kommer inte upp i nivå och då kan siffrorna rinna iväg, säger lagkaptenen Kristoffer Olsson som var kvar sedan guldlaget för två år sedan till SVT Sport.

Stöd av tusentals fans

Sverige hade ett stort stöd av tusentals fans som laddat och sjungit under dagen i Lublin.

– Det är synd att vi inte kan ge dem en vinst. Det är surt som fan, funderar Olsson.

Det var självrannsakan efter uttåget.

– Vi gör ingen bra match och kan bara skylla på oss själva. Slovakien är det bästa laget vi mött. Vi håller inte måttet i den här matchen och det kanske var trötthet men det var lika för dem också så det ska vi inte skylla på, det är ingen ursäkt, säger Pawel Cibicki.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.