Sebastian Ohlsson i IFK Göteborg Foto: IFK Göteborg

IFK Göteborgs lagkapten lämnar: ”Alltid tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborgs lagkapten Sebastian Ohlsson lämnar klubben. 26-åringen har skrivit under för spel i tyska klubben St Pauli, som spelar i andradivisionen.

I går besökte Ohlsson St Pauli för att genomföra en medicinsk undersökning och göra klart ett avtal, skriver IFK Göteborg på sin hemsida.

Ohlsson lämnar IFK Göteborg med omedelbar verkan.  I St. Pauli finns redan svenske Viktor Gyökeres som befinner sig i klubben på lån från engelska Brighton

– Vi önskar naturligtvis Sebastian stort lycka till i sin nya klubb. Det är alltid tråkigt att bli av med spelare, inte minst sådana som kommer via våra egna led. Samtidigt är det här den verklighet vi lever i och en signal om att vår verksamhet är av hög kvalitet, säger sportchef Kennet Andersson.

Ohlsson kommer från IFK Göteborgs ungdomsakademi . Han lämnade sedan för spel i Örgryte och kom tillbaks till Blåvitt 2017. Under den första tiden fick han nöta bänk mycket och lyckades aldrig riktigt få den dåvarande tränaren Jörgen Lennartssons förtroende. Men under Poya Asbaghi har han gjort succé.  Ohlsson har spelat 78 A-lagsmatcher.

Nu saknar IFK Göteborg fyra av de spelare som kanske på tydligast sätt anförde ett pånyttfött Blåvitt i våras. Benjamin Nygren har sålts till Genk, Carl Starfelt till Rubin Kazan,  Patriik Karlsson Lagemyr har återigen skadats (korsbandet) och nu Ohlsson till St Pauli.  Samtidigt har klubben förstärkt med målskytten Lasse Vibe, ÖSK:s Hosam Aiesh och nygamle Tobias Sana.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.