Foto: TT Nyhetsbyrån

Lagrell: ”Blatter kommer bli omvald”

Uppdaterad
Publicerad

I natt greps flera Fifa-toppar av schweizisk polis på ett lyxhotell i Zürich.

Lars-Åke Lagrell, den tidigare ordföranden för Svenska fotbollförbundet, känner två av dem som gripits.

– I en verksamhet där intresset är stort, och tv-rättigheter och tv-pengar är en så väsentlig del ligger det nära till hands att någon gör skyldig till brott, säger Lars-Åke Lagrell till SVT Sport.

Gripandet i natt skedde på begäran av åklagare i USA som vill få dem utlämnade. Totalt väntar åtal för runt tio personer, bland annat förre vicepresidenten i Fifa, Jack Warner.

FIFA

”Tragiskt”

– Jag säger som Lennart Johansson, förre Uefa-ordföranden, det är på ett sätt tragiskt och på ett sätt är jag inte förvånad, säger Lagrell.

Klockan elva i dag håller Fifa en presskonferens i Zürich.

– Om någon blir fälld i domstol kan ju hela frågan om Qatar-VM lyftas. Man flyttar inte bara på ett VM, utan det måste vara något som verkligen skakar om, säger Lagrell.

Lagrell tror Blatter blir omvald

På fredag är det val till ny Fifa-president, Sepp Blatter sitter på positionen nu och Prins Ali bin al-Hussein från Jordanien är den enda motkandidaten som återstår. Blatter är inte inblandad i nattens gripande, men amerikanska uppgifter pekar på att han ännu inte är helt avskriven.

– Han kommer att bli omvald, jag tror inte detta ändrar speciellt mycket och han kommer inte att sitta löst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FIFA

Mer i ämnet