Foto: TT Nyhetsbyrån

Lars-Åke Lagrell: ”Tror inte på Axéns historia”

Uppdaterad
Publicerad

Lars-Åke Lagrell var ordförande för Svenska Fotbollförbundet under åren då Gunilla Axén hävdar att tre olika landslagsspelare har skickat penisbilder till henne. Men Lagrell tror inte på den historia Som Axén nu berättar i Aftonbladet. – Nej det gör jag faktiskt inte. Inte på det sätt som det framställts. Vad som har hänt vet ju bara hon själv. Men att så här många år efter få en sådan här historia på halsen det känns märkligt. Nej jag tror inte på den på det sätt som den framställts, säger Lagrell till SVT Sport

Lars-Åke Lagrell, 77, var under många år Sveriges mest intervjuade makthavare inom idrotten. Efter Gunilla Axéns historia igår har telefonen åter gått varm hos den nuvarande pensionären.

Hur reagerar du på Gunilla Axéns berättelse?

– Jag hade aldrig hört talas om det här fallet så min reaktion är förvåning. Jag hade före klockan 22 igår kväll aldrig hört talas om detta över huvud taget. Under de år jag var ordförande så utgår jag ifrån att om detta hade hänt så hade någon av Mikael Santoft, Lasse Richt eller Lasse Lagerbäck tagit upp frågan med mig, i alla fall informationsmässigt.

Vad tänker du om det hon säger?

– Jag är förvånad att hon inte nämner några namn, hon säger att det är tre andra kvinnor. Men hon nämner varken spelarna eller kvinnornas namn.

Är det acceptabelt att landslagsspelare skickar penisbilder till anställda på förbundet?

– Nej det är det naturligtvis inte.

Tror du på Gunilla Axéns historia?

– Nej det gör jag faktiskt inte. Inte på det sätt som det framställts. Vad som har hänt vet bara hon själv. Men att så här många år efter få en sådan här historia på halsen det känns märkligt. Nej jag tror inte på den på det sätt som den framställts.

Tror du att landslagsspelare under åren 04-05 har skickat penisbilder till Axén?

– Hon talar ju inte om vilka det är, det kan vara vem som helst med en telefon.

Det kan ju vara ett publicistiskt val av tidningen (Aftonbladet) att inte namnpublicera spelarnas namn...

– Det tvivlar jag på när det gäller vår herrlandslag.

Förbundet har nu tillsatt en grupp som skall utreda denna fråga, vad säger du om det?

– Det är väl bra, det tycker jag, sen borde det finnas mer angelägna problem i nutid att ta tag i men varje sån här sak är bra att det utreds.

”Har sagt åt mig att vara försiktig”

Gunilla Axén konstaterar att om Lagrell säger att han inte har hört om det inträffade så har han säkert inte det, men hon påpekar också att Lagrell har gett henne råd om att inte ”utmana män”.

– Jag vet vad Lars-Åke sagt till mig genom åren. Han har coachat mig och sagt att jag ska vara försiktig när jag närmar mig män och inte ha på mig kjol. Jag fick coachningen att inte utmana män och inte utsätta dem för frestelser. Det vet jag mycket väl att han har sagt, säger Axén till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer